Zupa brokułowo-szparagowa

Autor:

mileneczka5

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 podudzia z kurczaka
  • 1 mała pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1 kostka rosołowa
  • pół brokuła
  • 3 ziemniaki
  • kilka strączków fasolki szparagowej
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej z puszki
  • sól morska
  • bazylia
  • odrobina lubczyku
  • pieprz 3 ziarenka
  • pieprz ziarnisty biały do smaku
  • przyprawa do zup w płynie
  • natka pietruszki
  • Do zabielenia:
  • kilka łyżek Śmietany Łaciata 18%
  • łyżka mąki

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, zalać woda i zagotować, następnie dodać kostkę rosołową i warzywa starte na tarce. Gotować pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Następnie mięso wyjąc, pokroić na mniejsze porcje, włożyć różyczki brokuła, kukurydze oraz fasolkę szparagowa i gotować aż wszystko zmięknie. Doprawić przyprawami i ziołami. Smetanę wymieszać z odrobina mąki a następnie z odrobiną wywaru i wlać do zupy. Doprawić przyprawą w płynie i ewentualnie jeszcze pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.