Zupa brzoskwiniowo-waniliowo-śmietankowa

Cudownie pachnąca wanilią, idealnie kremowa zupa z brzoskwiń to pomysł na pyszny, typowo letni posiłek. Nie wymaga wiele pracy – zdołamy przygotować ją w około 15 minut! Smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 10 brzoskwiń
  • - 1 szklanka soku brzoskwiniowego
  • - sok z 1 cytryny
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 30%,
  • - 1 laska wanilii
  • - 2 łyżki cukru
  • - garść liści mięty

Przygotowanie

Krok 1

Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki i drobno kroimy.



Krok 2

Owoce umieszczamy w garnku, dodajemy sok brzoskwiniowy i sok z cytryny, a także laskę wanilii. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier. Wyjmujemy laskę wanilii i całość blendujemy ze śmietanką Łaciatą.



Krok 3

Podajemy najlepiej po schłodzeniu w lodówce, przyozdabiając listkami mięty i dodatkowym kleksem śmietanki Łaciatej.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.