Zupa cebulowa to danie gęste i aromatyczne, a przy tym zdrowe i pyszne. Łatwa w przygotowaniu, wymaga niewielu składników. Polecana na każdą porę roku. Swoim smakiem zachwyci z pewnością każdego.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Cebulę obieramy, kroimy w półplastry i lekko szklimy na maśle.
Zeszkloną cebulę posypujemy mąką. Mieszamy z bulionem warzywnym i gotujemy ok. 15 minut.
Zupę miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotową zupę cebulową dekorujemy natką pietruszki lub innymi ulubionymi ziołami. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Zupę cebulową można podać także z grzankami zrobionymi z czerstwego chleba i posypać startym serem żółtym.
Dodaj komentarz