Danie: Zupy, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Warzywa obrać i pokroić w słupki. Obraną cebulę posiekać. Grzyby dokładnie umyć i pokroić w kostkę ( mogą być grzyby mrożone ). Na rozgrzanym maśle podsmażyć grzyby razem z warzywami, przełożyć do garnka, wlać 2 l gorącej wody, dodać kostkę bulionową i gotować na wolnym ogniu około 35-40 minut.
Śmietankę włożyć do kubka, dodać mąkę, odrobinę wody i dokładnie roztrzepać. Do śmietany wlać chochelkę gorącej zupy i energicznie wymieszać. Połączyć z zupą w garnku, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze, zalać zupą, podawać.
Dodaj komentarz