Zupa gulaszowa z ananasem to sycące i rozgrzewające danie, polecane dla każdego. Z pewnością można się nią najeść. Polecana szczególnie na zimowy czas.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Na rozgrzanym na patelni oleju dusimy cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Na patelnie wrzucamy również pokrojone w kostkę mięso, które podsmażamy z każdej strony.
Na patelnię dodajemy papryki w proszku i obsmażamy przez 5 minut.
Podsmażone składniki umieszczamy w garnku, do którego wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie gotujemy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy przez godzinę.
Pod koniec do gulaszu dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki oraz pokrojone w kostkę plastry ananasa. Całość dokładnie mieszamy, gotujemy przez 25 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Ozdabiamy natką pietruszki.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Stokrotka
Opublikowany: 2018-02-21 20:13:00
Najlepszy!