Zupa instant

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • SOS CHILI
  • papryczka chili – 1 szt.
  • czerwona papryka – 0,5 szt.
  • czosnek – 3 ząbki
  • zielona papryczka jalapeno – 0,5 szt.
  • ZUPA
  • korzeń imbiru
  • ugotowany makaron (dowolny)
  • marchew – 0,5 szt.
  • świeży szpinak – 1 garść
  • pieczarki – 4-5 szt.
  • jajko – 1 szt.
  • kapusta pak choi – 1 szt.
  • czerwona papryka – 0,5 szt.
  • cebula dymka – 1 szt.
  • limonka – 1 szt.
  • sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Do wysokiego naczynia wkładamy papryczkę jalapeno, czerwoną paprykę w mniejszych kawałkach, posiekany czosnek oraz papryczkę chili pozbawioną nasion. Całość miksujemy, w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Jajko gotujemy na twardo.



Krok 2

W słoiku układamy kolejno, przygotowany sos chili oraz odrobinę obranego i startego na tarce imbiru. Dodajemy ugotowany makaron, obraną i startą na tarce marchewkę, posiekany szpinak oraz drobno posiekane pieczarki. Następnie dodajemy pokrojone na cząstki jajko, drobno posiekaną kapustę pak choi oraz cienko pokrojoną paprykę. Na wierzchu kładziemy drobno posiekaną dymkę. Całość doprawiamy sokiem wyciśniętym z limonki oraz sosem sojowym. Wszystkie wyżej wymienione składniki przed podaniem zalewamy wrzątkiem, delikatnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 minuty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.