Zupa kalafiorowo-brokułowa

Zupa kalafiorowo-brokułowa to danie pyszne, sycące i zdrowe – a to dzięki warzywom, które wchodzą w jego skład. Polecane jako proste danie obiadowe oraz potrawa na ważne uroczystości.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 brokuł
  • - 1 mały kalafior
  • - sok z ½ cytryny
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 l wody
  • - 1 pęczek kopru
  • - 1 pęczek włoszczyzny

Przygotowanie

Krok 1

Gotujemy obraną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę w 1 l wody, solimy, następnie dodajemy brokuł podzielony na różyczki i podzielony na mniejsze części kalafior.



Krok 2

Całość gotujemy przez 15 minut na średnim ogniu.



Krok 3

Odstawiamy na kilka minut, po czym przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy sok z cytryny.



Krok 4

Przyozdabiamy koperkiem. Podajemy na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.