Zupa krem z kukurydzy

Jedwabiście kremowa, zachwycająca smakiem, zupa krem z kukurydzy. Idealna na pyszny, domowy posiłek dla całej rodziny. Posmakuje każdemu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 puszki kukurydzy
  • - 1 cebula
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżka oliwy
  • - 1 łyżka słodkiej papryki
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - ½ łyżeczki imbiru
  • - 1 cytryna
  • - 1 łyżka mąki
  • - 1 pęczek szczypiorku

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę i czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na oliwie. Dodajemy odsączoną kukurydzę i dusimy ok. 5 minut.



Krok 2

Całość przekładamy do garnka, dolewamy bulion, przyprawiamy i gotujemy 10 minut. Dodajemy sok z cytryny i śmietankę Łaciatą wymieszaną z 1 łyżką mąki.



Krok 3

Całość blendujemy.



Krok 4 

Podajemy po posypaniu posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.