Zupa krem z zielonego groszku i brokuła

Zupa krem z zielonego groszku i brokuła pięknie prezentuje się na talerzu, ale bardzo szybko z niego znika. Na szczęście robi się ją w mniej niż godzinę, więc tę przyjemność można często powtarzać.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g mrożonego groszku
  • - 1 brokuł
  • - 1 ćwiartka z kurczaka
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - ½ pora
  • - 3 łyżki masła
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Krok 1

Ćwiartkę z kurczaka myjemy, zalewamy wodą i gotujemy. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy.



Krok 2

Cebulę z czosnkiem obsmażamy na maśle. Dodajemy marchewkę z pietruszką, chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka z kurczakiem. Dodajemy również groszek, por pokrojony w plasterki i podzielony na różyczki brokuł. Dusimy ok. 20 minut. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy śmietankę Łaciatą.



Krok 3

Wyjmujemy mięso i resztę dokładnie blendujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.