Zupa krem z zielonego groszku i brokuła pięknie prezentuje się na talerzu, ale bardzo szybko z niego znika. Na szczęście robi się ją w mniej niż godzinę, więc tę przyjemność można często powtarzać.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Ćwiartkę z kurczaka myjemy, zalewamy wodą i gotujemy. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy.
Cebulę z czosnkiem obsmażamy na maśle. Dodajemy marchewkę z pietruszką, chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka z kurczakiem. Dodajemy również groszek, por pokrojony w plasterki i podzielony na różyczki brokuł. Dusimy ok. 20 minut. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy śmietankę Łaciatą.
Wyjmujemy mięso i resztę dokładnie blendujemy.
Dodaj komentarz