Składniki:

  • 6 ziemniaków
  • 1 seler
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 l naturalnego bulionu warzywnego
  • 150 g krewetek
  • 200 g filetu z łososia
  • 1 cytryna
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 łyżka majeranku
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 18%
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy, po czym podsmażamy na maśle. Warzywa i cebulę z czosnkiem zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15 minut. Dodajemy skórkę otartą z ½ cytryny i sok z całej cytryny, a także przyprawy. Blendujemy.



Krok 2

Umytego łososia kroimy w kostkę. Łososia i krewetki wrzucamy do zupy i całość gotujemy ok. 5 minut.



Krok 3

Dodajemy śmietankę Łaciatą i drobno posiekaną natkę pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.