Cieszy nie tylko kubki smakowe, ale i wzrok. Pięknie prezentuje się na talerzu, wspaniale pachnie i wybornie smakuje. Idealna na ważne uroczystości.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Szpinak myjemy i osuszamy. Czosnek i cebulę obieramy i drobno kroimy. Brokuł dzielimy na małe różyczki.
Cebulę i czosnek obsmażamy na maśle, po czym dodajemy szpinak i brokuł. Podsmażamy razem 5 minut i zalewamy bulionem. Przyprawiamy solą, pieprzem i dusimy ok. 15 minut. Po tym czasie całość blendujemy, a następnie dodajemy umyte krewetki.
Gotujemy jeszcze 5 minut, po czym dodajemy zioła prowansalskie oraz śmietankę Łaciatą.
Podajemy z grzankami.
Dodaj komentarz