ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM NITKĄ OWSIANĄ I MIODEM

Autor:

mileneczka5

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 100 g makaronu typu NITKA OWSIANA
  • 1 litr mleka Łaciate
  • sól
  • łyżka naturalnego płynnego miodu
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie

Krok 1

Zagotuj mleko ze szczyptą soli. Do gotującego się mleka wrzuć makaron owsiany, a następnie delikatnie mieszając gotuj na małym ogniu przez 3 minuty. Zdejmij z ognia i lekko ostudź. Do lekko ostudzonego dodaj łyżkę miodu oraz szczyptę cynamonu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.