Zupa pomidorowa z małżami to danie, które łączy ze sobą smak owoców morza ze smakiem pomidorów. Warto wypróbować tej wspanialej kombinacji. Zupa polecana na ważne okoliczności, przyjęcia czy imprezy.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Seler
Fit
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju.
W garnku gotujemy bulion, do którego wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę.
Całość gotujemy, a następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek, podsmażony uprzednio na patelni (na oleju po smażeniu cebuli i czosnku).
Do zupy dodajemy pomidory z puszki wraz z małżami. Gotujemy przez kilka minut, doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodaj komentarz