Najlepsza zupa to zupa pomidorowa. Smakuje każdemu – nawet dzieciom. Prosta w przygotowaniu, tania, przepyszna. Najlepsza jest podana z ryżem.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler
Ze śmietanką
Mięso zalewamy wodą i gotujemy. Gdy woda się zagotuje, odlewamy ją i ponownie zalewamy mięso czystą wodą. Gotujemy.
Do garnka wkładamy obraną i pokrojoną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy również ryż wyjęty z torebki.
Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez 35 minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i śmietankę Łaciatą. Gotujemy jeszcze przez kilka minut.
Dodaj komentarz