Zupa pomidorowa z ryżem

Najlepsza zupa to zupa pomidorowa. Smakuje każdemu – nawet dzieciom. Prosta w przygotowaniu, tania, przepyszna. Najlepsza jest podana z ryżem.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 podudzia z kurczaka
  • - 200 g przecieru pomidorowego
  • - 2 torebki ryżu
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 pęczek włoszczyzny
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 3 liście laurowe
  • - 4 kulki ziela angielskiego

Przygotowanie

Krok 1

Mięso zalewamy wodą i gotujemy. Gdy woda się zagotuje, odlewamy ją i ponownie zalewamy mięso czystą wodą. Gotujemy.



Krok 2

Do garnka wkładamy obraną i pokrojoną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy również ryż wyjęty z torebki.



Krok 3

Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez 35 minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i śmietankę Łaciatą. Gotujemy jeszcze przez kilka minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.