Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wlać wodę do garnka i włożyć obrane , opłukane i pokrojone w kostkę warzywa, gotować. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle. Pieczarki opłukać, osączyć, pokroić w półplastry, dodać do cebuli, razem poddusić i dodać do warzyw, razem z przyprawami, gotować.
Przygotowujemy pulpeciki. Przełożyć do miski mięso, dodać jajko, bułkę tartą, sól i pieprz, dobrze wyrobić masę mięsną. Z mięsa formować pulpeciki, wielkości orzecha włoskiego. Pulpeciki obtaczać w mące, smażyć na tłuszczu, przełożyć do warzyw, gotować.
Papryki pokroić w kostkę, dodać do pulpetów, razem z odlaną z zalewy fasolą oraz sosem meksykańskim, razem podgotować 3 minuty, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy zupa będzie za rzadka, zaciągnąć ją 2 łyżkami mąki rozrobionej z wodą, zagotować.
Dodaj komentarz