Zupa wiśniowa z makaronem

Zupa wiśniowa z makaronem to idealne danie, które zachwyci swoim niepowtarzalnym smakiem każdego. Polecane szczególnie na letnie obiady.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg wiśni
  • - 2 jabłka
  • - 1 łyżeczka cynamonu
  • - 1 cytryna
  • - 4 goździki
  • - 2 łyżki miodu
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 30%
  • - 300 g makaronu

Przygotowanie

Krok 1

Wiśnie myjemy i drylujemy, jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente.



Krok 2

Owoce umieszczamy w garnku. Dodajemy sok z cytryny. Całość zalewamy wodą, dodajemy goździki, miód, cynamon i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu.



Krok 3

Zupę podajemy z makaronem. Do każdego talerza dodajemy 1 łyżkę śmietanki Łaciatej.



Wskazówki

Makaron al dente to makaron ugotowany na półtwardo.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.