Pyszna zupa z awokado i ogórka podana z krewetkami to raj dla podniebienia. Najlepiej smakuje schłodzona. Nie wymaga dużo pracy, a efekt jest wyborny.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Ogórki myjemy i kroimy w kostkę. Miąższ z awokado wydrążamy i kroimy na mniejsze fragmenty.
Ogórki obsmażamy na oliwie przez ok. 3 minuty. Po tym czasie dodajemy bulion, kolendrę i przyprawy. Dusimy 5 minut i dodajemy awokado. Do zupy dodajemy śmietankę Łaciatą i natkę pietruszki, a następnie całość blendujemy.
Krewetki myjemy, osuszamy i obsmażamy na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy do zupy. Podajemy po schłodzeniu.
Dodaj komentarz