Zupa z cielęciną i warzywami

Zupa z cielęciną i warzywami to jedno z najzdrowszych i najbezpieczniejszych dań. Zaliczana jest do pokarmów, które spełniają funkcje wzmacniające i odżywcze. Jest ponadto daniem lekkostrawnym.

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g mięsa cielęcego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 3 l naturalnego bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 cukinia
  • 2 pomidory
  • 2 gałązki szczypiorku
  • 5 łyżek siekanej natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

W garnku na oliwie i maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i smażymy je. Następnie do mięsa dodajemy sól, pieprz, ostrą paprykę i smażymy przez 2 minuty.



Krok 2

Dodajemy warzywa (kukurydzę, obraną i pokrojoną marchewkę, obrane i pokrojone ziemniaki) i obsmażamy je po 2 minuty.



Krok 3

Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i wlewamy gorący bulion, po czym gotujemy przez 30 minut do momentu, aż warzywa będą miękkie.



Krok 4

Na koniec dodajemy pokrojone na plasterki pomidory i gotujemy przez 3 minuty. Dodajemy posiekany szczypiorek oraz pokrojoną drobno natkę pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.