Zupa z cielęciną i warzywami to jedno z najzdrowszych i najbezpieczniejszych dań. Zaliczana jest do pokarmów, które spełniają funkcje wzmacniające i odżywcze. Jest ponadto daniem lekkostrawnym.
Danie: Zupy
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
W garnku na oliwie i maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i smażymy je. Następnie do mięsa dodajemy sól, pieprz, ostrą paprykę i smażymy przez 2 minuty.
Dodajemy warzywa (kukurydzę, obraną i pokrojoną marchewkę, obrane i pokrojone ziemniaki) i obsmażamy je po 2 minuty.
Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i wlewamy gorący bulion, po czym gotujemy przez 30 minut do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Na koniec dodajemy pokrojone na plasterki pomidory i gotujemy przez 3 minuty. Dodajemy posiekany szczypiorek oraz pokrojoną drobno natkę pietruszki.
Dodaj komentarz