Przepiękny, żywy kolor – no i ten smak! Zupę robi się ekspresowo, a posmakuje każdemu, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ma mnóstwo witamin i jest po prostu pyszna!
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki
Borówki i maliny myjemy. Wiśnie myjemy i drylujemy.
Owoce przekładamy do garnka (pamiętamy, aby zostawić po kilka sztuk do ozdoby). Dodajemy połowę listków mięty i cukier. Całość zalewamy wodą i gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu. Blendujemy. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną wcześniej w niewielkiej ilości wody.
Podajemy, ozdabiając łyżką śmietanki Łaciatej, świeżymi owocami i listkami mięty.
Dodaj komentarz