Zupa z malinami, borówkami i wiśniami

Przepiękny, żywy kolor – no i ten smak! Zupę robi się ekspresowo, a posmakuje każdemu, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ma mnóstwo witamin i jest po prostu pyszna!

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g wiśni
  • - 300 g malin
  • - 300 g borówek amerykańskich
  • - 2 jabłka
  • - garść listków mięty
  • - 4 łyżki cukru
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 30%
  • - ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Krok 1

Borówki i maliny myjemy. Wiśnie myjemy i drylujemy.



Krok 2

Owoce przekładamy do garnka (pamiętamy, aby zostawić po kilka sztuk do ozdoby). Dodajemy połowę listków mięty i cukier. Całość zalewamy wodą i gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu. Blendujemy. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną wcześniej w niewielkiej ilości wody.



Krok 3

Podajemy, ozdabiając łyżką śmietanki Łaciatej, świeżymi owocami i listkami mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.