Zupa z pokrzywy, szpinaku i szczawiu

Idealne, zielone, zdrowe połączenie smakowe. Dość odważne, jednak bardzo udane. Zupa z pokrzywy, szczawiu i szpinaku to idealna propozycja na wiosenny obiad dla całej rodziny.

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g szczawiu
  • - 3 garści liści młodej pokrzywy
  • - 3 garści szpinaku
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka kolorowego pieprzu
  • - 1 łyżka majeranku

Przygotowanie

Krok 1

Bulion podgrzewamy. Szczaw, szpinak i pokrzywę myjemy i drobno kroimy.



Krok 2

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę..



Krok 3

Szczaw, szpinak, pokrzywę, czosnek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy dodajemy do gotującego się bulionu. Całość gotujemy 5-10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.