Składniki:

  • - 300 g szczawiu
  • - 3 garści liści młodej pokrzywy
  • - 3 garści szpinaku
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka kolorowego pieprzu
  • - 1 łyżka majeranku

Przygotowanie

Krok 1

Bulion podgrzewamy. Szczaw, szpinak i pokrzywę myjemy i drobno kroimy.



Krok 2

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę..



Krok 3

Szczaw, szpinak, pokrzywę, czosnek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy dodajemy do gotującego się bulionu. Całość gotujemy 5-10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.