Zupa ziemniaczana delikatna

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • wywar warzywny 1,5 L ,
  • · ziemniaki 4,-5 szt ,
  • · ogórki konserwowe 2 szt ,
  • · tłuszcz ,
  • · mąka pszenna 1,- łyżki ,
  • · fasolka konserwowa 3-4 łyżki ,
  • · rodzynki 1 lyżka ,
  • · koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki ,
  • · groszek konserwowy 2 łyżki ,
  • · natka pietruszki ,
  • · sól ,
  • · pieprz ,
  • · przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Ogórek pokrajać w plasterki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, nie rumieniąc, połączyć z ziemniakami, fasolką, ogórkiem, opłukanymi rodzynkami, koncentratem i groszkiem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.