Yes Sir! Jak dobrze przygotować deskę serów?

Skorzystaj z naszych porad i zaskocz swoich gości!

Deska serów to jedna z najbardziej popularnych i eleganckich przystawek. Do jej stworzenia niezbędna będzie dobrej jakości drewniana deska, która będzie bez wyszczerbień i przebarwień (musi ładnie prezentować się na stole). Wybór serów jest oczywiście dowolny, ale my proponujemy zaserwowanie tych pleśniowych, żółtych typu holenderskiego oraz żółtych długo dojrzewających.

Sery układamy na desce w dużych kawałkach, najlepiej od najłagodniejszych do najostrzejszych. Warto również podać pasujące do nich dodatki, np. morele, orzechy (pistacje, włoskie), jabłka, gruszki, kawałki bagietki czy krakersy.

Smacznego!

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.