Grillowane grzanki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • Minibagietki lub ciabatta – 4 sztuki
  • 100 g Mozzarella Mlekpol w kostce
  • 20 dag sera żółtego Edam Mlekpol, startego na tarce
  • 100 g masła Łaciate
  • zioła: pietruszka, bazylia, tymianek – drobno posiekane
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Do drobno posiekanych ziół i czosnku dodajemy miękkie masło, mieszamy.

Pieczywo przekrawamy, grillujemy je od strony przekrojenia, aż się lekko zarumieni. Studzimy i smarujemy ziołowym masłem.



Krok 2

Ścieramy ser i kroimy mozzarellę w cienkie plastry. Pieczywo posypujemy serem i na każdą kromkę kładziemy mozzarellę.

Kładziemy grzanki na ruszt i grillujemy, aż ser się rozpuści.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.