KOMPOT ŚLIWKOWO-KORZENNY

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg śliwek węgierek
  • 1 cytryna
  • 4 goździki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 4-6 łyżek cukru

Przygotowanie

Krok 1

Śliwki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą (kilka centymetrów powyżej poziomu owoców). Gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, przyprawy i cukier (do smaku). Gotujemy pod przykryciem około 40 minut. Przed podaniem studzimy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.