Kruche babeczki z twarogiem

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki ciasto

  • - Cukier Wanilinowy 2 opakowania
  • - mąka 300 g
  • - cukier puder 120 g
  • - masło Mazurski Smak 150 g
  • - żółtko 4szt.
  • - masło Mazurski Smak i bułka tarta - do smarowania formy

Składniki masa serowa

  • - budyń o smaku waniliowym bez cukru
  • - jajka 3 szt.
  • - twaróg półtłusty Mazurski Smak bez laktozy 50 g
  • - cukier puder 1 szklanka
  • - masło Mazurski Smak pół kostki

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiej, dodaj cukier, cukier wanilinowy, zimne masło Łaciate i posiekaj wszystko nożem. Dodaj żółtka i ugnieć ciasto. (Gdy ciasto będzie za suche dodaj łyżkę gęstej śmietany Łaciate)
Zostaw na 30 minut w lodówce.




Krok 2

Wyjmij z lodówki ciasto i rozwałkuj do grubości ok 5 mm.



Krok 3

Wytnij foremką krążki i wylep nimi foremki uprzednio posmarowane dokładnie masłem i posyp bułką tartą.



Krok 4

Jajka rozdziel i ubij pianę.



Krok 5

Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym.
Stopniowo dodawaj żółtka, ser i budyń (w proszku).
Delikatnie wymieszaj z pianą z białek i napełnij babeczki.



Krok 6

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni i wstaw babeczki na około 35-40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.