Puree ziemniaczano-kalafiorowe

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 400 g kalafiora
  • 600 g ziemniaków
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Kalafiora podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Warzywa włóż do garnka, a następnie zalej zimną wodą i posól.



Krok 2

Gotuj, aż do miękkości warzyw, przez około 10-15 minut. Odcedź i przełóż do garnka lub miski. Dodaj masło i rozgnieć wszystko praską do ziemniaków. W razie potrzeby dopraw jeszcze solą. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.