Mięso pokroić w drobną kostkę.
W małym garnuszku rozgrzać 1 łyżkę masła i podsmażyć mięso. Zalać je wodą, dodać sól i pieprz i dusić na małym ogniu, aż będzie miękkie.
Na głębokiej patelni rozpuścić pozostałe masło, wsypać na nie ryż i obraną, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażyć, aż cebula się zarumieni.
Następnie na patelnię wlać wino i chochelkę bulionu, mieszać ryż i w miarę gdy bulion będzie odparowywał dolewać po jednej chochelce. Kiedy ryż jest już prawie miękki dodać do niego mięso wraz z sosem z gotowania i zielony groszek. Gdy woda odparuje, a groszek jest miękki dodać śmietankowy serek, parmezan i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i podgrzewać, aż ser się rozpuści.
Podawać gorące posypane parmezanem.
Dodaj komentarz