Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja
Ze śmietanką
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą, posypać posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
Następnie posypać posiekaną cebulą, ułożyć pokrojone w słupki ogórki i boczek.
Zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną.
Ułożyć na blaszce, skropić olejem i wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec na rumiano polewając powstałym sosem.
Upieczone roladki przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, odrobinę sosu sojowego, soli i pieprzu. Dusić pod przykryciem do miękkości. Z miękkich roladek usunąć nici, odłożyć w ciepłe miejsce. Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z powstałym podczas duszenia mięsa sosem, zagotować, przecedzić.
Dodaj komentarz