Śledź z ziemniakami i serkiem wiejskim

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 śledzie w oleju
  • 8 średnich ziemniaków
  • 250 g Serka Wiejskiego Łaciaty naturalny
  • 1 ½ łyżki Śmietany Łaciata 18% lub Jogurtu Greckiego Mlekpol
  • 1 zielony ogórek
  • 1 rzodkiewka
  • 1 cebula szalotka
  • szczypiorek
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i podaj w takiej formie w jakiej lubisz (mogą być w całości lub ubite).



Krok 2

Szalotkę obierz i pokrój na drobno. Serek wiejski wymieszaj razem ze śmietaną i pokrojoną cebulą. Posól i popieprz do smaku.



Krok 3

Ugotowane ziemniaki nałóż na talerz. Ogórka umyj, a potem pokrój na plasterki i ułóż na talerzu obok ziemniaków. Na ogórku połóż płaty śledzia oraz twarożek. Rzodkiewkę i szczypiorek pokrój, a potem udekoruj nimi danie. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.