Surówka z selera jabłek i patisonów

Autor:

Śnieżynka

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Lista składników

  • 1/2 szkl selera konserwowego
  • 1 szkl patisonów marynowanych
  • 10 cm pora
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka majonezu light
  • cukier
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Seler osączyć z zalewy, włożyć do miski. Osączone patisony pokroić w drobną kosteczkę. Por drobno posiekać, wsypać do miski z selerem i patisonami.



Krok 2

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z przygotowanymi składnikami. Dodać majonez, odrobinę świeżo zmielonego pieprzu i cukru, wymieszać.



Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.