Twarożek ze szczypiorkiem i dymką

Twarożek ze szczypiorkiem to białkowe śniadanie, które przygotujesz w kilka minut. Idealny dodatek do pieczywa.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g twarogu Mazurski Smak bez laktozy
  • 2 dymki
  • 4 łyżki mleka Łaciate bez laktozy
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • Ulubione pieczywo
  • Szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wkładamy ser, rozgniatamy go widelcem. Do sera dodajemy mleko.



Krok 2

Szczypiorek płuczemy i kroimy drobno. Dodajemy go do twarożku. Dymkę kroimy drobno i również dodajemy do twarożku.



Krok 3

Wszystko mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.