Ta orzeźwiająca zupa podawana jest lodowato zimna. Jest idealnym, lekkim obiadem w upalny dzień!
Danie: Zupy, Kolacja, Obiad
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Suszoną miętę rozdrobnij. Ogórki pokrój w kostkę. Orzechy, miętę i pietruszkę posiekaj drobno.
Zmiksuj jogurt, połowę wody, sól i miętę w blenderze, aby uzyskać gładką zupę.
Do 4 misek rozłóż ogórki, rodzynki, orzechy i pietruszkę.
Wlej jedną czwartą mieszanki jogurtowej do każdej miski.
Posyp płatkami róży, a następnie dodaj kilka kostek lodu do każdej miski.
Połam chleb na małe kawałki i dodaj część do każdej miski. Pozwól chlebowi nasiąknąć przez 5-7 minut przed podaniem. Podawaj na zimno. Smacznego!
Dodaj komentarz