Do garnka wlać wodę, dodać liście laurowe, ziarenka pieprzu, angielskiego ziela, kolendry. Wsypać sól, pokrojony czosnek i gotować około 7-8 minut, ostudzić. Umyte mięso włożyć do głębokiego naczynia, zalać zimną zalewą i pozostawić na 2-3 dni. Codziennie 1-2 razy obracać na drugą stronę. Następnie mięso włożyć do woreczka, zawiązać i włożyć do szynkowaru. Gotować około 70-80 minut w temp 80-90 stopni. Ugotowaną szynkę wyjąć z wody, ostudzić i razem z szynkowarem włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Danie: Śniadanie
Osób: 1
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Do garnka wlać wodę, dodać liście laurowe, ziarenka pieprzu, ziela angielskiego, kolendry. Wsypać sól, pokrojony czosnek i gotować około 7-8 minut, ostudzić.
Umyte mięso włożyć do głębokiego naczynia, zalać zimną zalewą i pozostawić na 2-3 dni.
Codziennie 1-2 razy obracać na drugą stronę.
Następnie mięso włożyć do woreczka, zawiązać i włożyć do szynkowaru.
Gotować około 70-80 minut w temperaturze 80-90 stopni.
Ugotowaną szynkę wyjąć z wody, ostudzić i razem z szynkowarem włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj komentarz