Babeczki domowe

Autor:

Elżbieta

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 szklanki mąki,
  • 3/4 szklanki cukru pudru,
  • 250 ml mleka Łaciate,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • cukier waniliowy całe opakowanie,
  • 1/2 kostki masła Łaciate,
  • 1 jajko,
  • polewa,
  • posypka,
  • Konfitura bądź nutella,według uznania

Przygotowanie

Krok 1

Masło roztopić w rondelku,wystudzić. W misce ubić całe jajko, dodać mleko i wystudzone masło, ubijać nadal.





Krok 2

W osobnej misce połączyć wszystkie składniki suche z przepisu, wymieszać. Następnie powoli dodawać je do ubitego jajka, mleka i masła. W między czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni C.



Krok 3

Do przygotowanych foremek wlewać ciasto do połowy wysokości, można dodać nutellę bądź konfiturę i przykryć ciastem. Piec około 15-20 minut, po tym czasie sprawdzić patyczkiem czy upiekły się w środku.Zostawić na chwilę w piekarniku, następnie wyjąć i przykryć ściereczką aby nie doznały szoku. Po ostudzeniu polać dowolną polewą i posypać ozdobną posypką. Smacznego.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.