Babeczki kakaowe z jabłkiem i orzechami

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Babeczki

  • 1 średnie jabłko,
  • 2 garście orzechów włoskich,
  • 1 jajko,
  • 150 g jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżki cukru,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 9 łyżek z czubkiem mąki pszennej,
  • 1 łyżka kakao,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • silikonowe foremki,
  • Lukier cytrynowy:
  • 5 łyżek z czubkiem cukru pudru,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżka wody

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wkładamy pokrojone w kostkę jabłko, połowę pokrojonych na drobno orzechów, jajko, jogurt, cukier, cukier waniliowy i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wlewamy olej, mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek do 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni c przez około 30 minut. Lukier: cukier puder ucieramy z sokiem i wodą. Ostudzone babeczki polewamy lukrem i dekorujemy orzechami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.