Babeczki piernikowe

Autor:

Kamila O

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mąka pszenna - 45 dag,
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki,
  • cukier - 25 dag,
  • przyprawa do piernika - 3 łyżki,
  • kakao ciemne - 1,5 łyżki,
  • jajka - 4 szt,
  • mleko łaciate - 500ml,
  • olej - 250 ml,
  • powidła śliwkowe - 250 ml

Przygotowanie

Krok 1

do wysokiego naczynia wlać mleko, olej i dodać jajka, razem wymieszać, następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem, cukier, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać teraz wszystko dokładnie łopatką, dodać powidła. Ciasto przełóż łyżka do foremek (ja użyłam silikonowych) i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180stC i piecz ok 20 minut



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.