Oddziel żółtka od białek do dwóch miseczek.
Białko ubij mikserem na sztywną pianę. Dodaj cukier i miksuj, aż do momentu, gdy masa będzie sztywna i błyszcząca. Następnie dodawaj po jednym żółtku, ciągle miksując. Miksuj, aż do połączenia się składników.
Mąki przesiej i dodaj do masy jajecznej. Wymieszaj dokładnie łyżką.
Masę przelej do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 12 minut.
Wyciągnij babeczki z piekarnika i przestudź.
W miseczce połącz kawę z syropem i nasącz nią obficie babeczki.
Przygotuj krem. Białka ubij mikserem ze szczyptą soli. W misce za pomocą miksera połącz serek mascarpone z żółtkami i cukrem pudrem. Do masy dodaj ubite białka i delikatnie połącz za pomocą szpatułki.
Gotowy krem wyłóż na babeczki. Wierzch posyp kakao. Smacznego!
Dodaj komentarz