Babka cytrynowa

Autor:

bietka

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 4 jajka,
  • 25 dkg cukru,
  • 25 dkg margaryny,
  • 25 dkg mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 cytryna,
  • ,
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Margarynę ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Potem dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i ubite białka. Na koniec ścieramy skórkę z cytryny.





Krok 2

Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem.





Krok 3

Pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni.





Krok 4

Jak babka wystygnie to wysypujemy ją z formy.





Krok 5

Babkę posypujemy cukrem pudrem.





Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.