Pudding z letnimi owocami

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 bagietka długa,
  • 1 łyżka masła Łaciate do formy,
  • 3/4 szklanki śmietanki słodkiej 18% Łaciata,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki ksylitolu,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • 100 g borówek,
  • 200 g truskawek,
  • garść płatków migdałowych,
  • cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Owoce myjemy i osuszamy. Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy je na mniejsze części, odkładamy.



Krok 2

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Bagietkę kroimy na kawałki (jak chleb) i układamy w naczyniu. Część truskawek układamy między kawałkami bułki oraz posypujemy na górze (kilka zostawiamy do ozdoby). Borówkami posypujemy bagietkę.



Krok 3

W miseczce łączymy ze sobą śmietankę, cukier waniliowy, ksylitol oraz jajka. Polewamy bagietkę i posypujemy płatkami migdałowymi. Pudding wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut w 180 stopniach. Gotowy wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.