Babka marmurkowa Ani

Autor:

Kamila O

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
  • 10 dag margaryny
  • 10 dag cukru pudru
  • Cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 125 ml kefiru
  • 1 łyżka kakao
  • Tłuszcz do formy
  • Tarta bułka do formy

Przygotowanie

Krok 1

Margarynę utrzeć, dodawać stopniowo żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i kefir, wszystko razem dobrze połączyć.



Krok 2

Białka ubić na sztywno, połączyć z masą maślano- jajeczną, dodać mąkę, wymieszać łyżką.⅔ ciasta wyłożyć do przygotowanej formy, a resztę ⅓ wymieszać z kakao i wyłożyć na wierzch jasnego ciasta.



Krok 3

Piec około 40 min. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.