Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Kruchy cukier wsyp na patelnie, przygotuj jasnobrązowy karmel. Dodaj do niego kremówkę i masło. Doprowadź do wrzenia, nie przerywając mieszania, nie przerywając mieszania. Masę nieco schłodź dodaj płatki migdałowe i kukurydziane. Całość delikatnie wymieszaj. Tortownice o średnicy 24cm wyłóż papierem do pieczenia. Kukurydzianą-migdałową masą wyłóż równomiernie ranty tortownicy. Wstaw do lodówki na 60 minut. ciasto czekoladowe Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Rondel ustaw na małym ogniu. Wlej wodę, dodaj masło, czekoladę roztop często mieszając. Do miski przesiej mąkę, dodać proszek do pieczenia i cukier wymieszać. Dodaj masę czekoladową. Wymieszać. Dodaj śmietankę i jajko utrzeć ja jednolitą masę. Wlej do tortownicy piec w piekarniku 190 stopni około 40-45 minut. Krem z szampanem ubij śmietankę, dodaj jogurt, ser mascarpone, sok z cytryny cukier,szampan dokładnie wymieszaj dodaj rozpuszczoną żelatynę. Poncz Wlej do szklanki wino, sok dodaj cukier wymieszaj. Składanie ciasta Biszkopt przekrój na pół. Na dno tortownicy włóż blat ciasta czekoladowego,nasącz ponczem wyłóż krem, przykryj drugim blatem. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Roztop czekoladę wylej na wierzch ciasta zrób dekoracje z białej czekolady, pomarańczy i chilii.
Dodaj komentarz