Bananowe pancakes z masłem orzechowym

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 szklanka mąki pszennej
  • - 1.5 dojrzałego banana
  • - 1 szklanka maślanki Mrągowskiej
  • - 1 jajko
  • - 20 g masła Łaciate
  • - 2 łyżeczki syropu klonowego
  • - 2 łyżki cukru pudru
  • - 4 łyżki masła orzechowego

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać. W osobnej misce roztrzepać jajko, dodać maślankę, syrop i roztopione masło, ponownie rozmieszać. Banany pokroić i dodać do masy, wymieszać, dodać mąkę i połączyć. Ciasto powinno być gęste.



Krok 2

Smażyć na patelni z niewielkim dodatkiem oleju. Obsmażać minutę z każdej strony lub aż do momentu kiedy placki nabiorą złocistego koloru. Podawać z masłem orzechowym i pokruszonymi orzechami.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-19 09:45:00

Wspaniałe!

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.