Batony owsiano-czekoladowe z nutą pomarańczy

Autor:

Magda EM

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 270g płatków owsianych błyskawicznych,
  • Garść/dwie- orzechów ja dałam posiekane nerkowce i pekany,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych,
  • Łyżka startej skórki pomarańczowej,
  • 2 łyżki ciemnego kakao,
  • 120g masła łaciate,
  • 120g miodu naturalnego

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik. Masło razem z miodem rozpuść w rondelku. Płatki wymieszaj (najlepiej w mikserze planetarnym z końcówką do gęstych mas) z orzechami, kakao, wiórkami, skorka z pomarańczy. Do suchych składników wlać masę masło z miodem- może być gorące. Wmieszaj dokładnie i wyłóż na blachę wyłożonej papierem do pieczenia i rozwałkuj na grubość ok 1 cm. Piecz w 180 stopni c 15-30 min.zostaw do ostudzenia, pokrój dowolnie.



Wskazówki

Możesz dodać drobno posiekaną gorzką czekoladę, albo po upieczeniu polać czekoladą

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.