Beza czekoladowa

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g drobnego cukru
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 6 białek
  • 50 g ciemnej czekolady
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego

Przygotowanie

Krok 1

Białka ubić w dużej misce na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodawać po łyżce cukru, ciągle miksując. Pod koniec dodać kakao, ocet i drobno posiekaną czekoladę. Wymieszać delikatnie. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nastawić na 180°C.



Krok 2

Na blachę wykładać równe porcje małych bez. Wstawić do piekarnika, po czym skręcić temperaturę do 150°C i piec przez 1,5 godziny.



Krok 3

Bezy przestudzić, opruszyć mieszanką cukru pudru i kakao. Przełożyć do naczynia i podawać z owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.