Bezglutenowa szarlotka

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag mąki kukurydzianej
  • 20 dag mąki ziemniaczanej
  • 15 dag cukru
  • 25 dag masła Łaciate
  • 1 kg jabłek
  • łyżka cynamonu
  • cukier
  • 15 dag świeżych malin

Przygotowanie

Przygotowanie:

Wymieszać mąkę z cukrem, pokroić zimne masło i rozetrzeć na kruszonkę. Wyłożyć tortownicę o średnicy 22 cm papierem, dodać połowę kruszonki, wyrównać i lekko ugnieść. Piec przez ok. 15-20 minut w 180 st. C aż do zarumienienia się ciasta. Obrać jabłka i zetrzeć na tarce. Smażyć na małym ogniu aż będą rozgotowane i zgęstnieją. Dodać cynamon i cukier wedle uznania. Na podpieczone ciasto położyć jabłka i wyrównać. Dodać maliny i przykryć kruszonką. Piec przez ok. 40-50 minut aż się zarumieni. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.