Bezglutenowa torilla

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • mąka ryżowa – 500 g
  • mleko – 1 szklanka
  • zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
  • mielona słodka papryka – 0,5 łyżeczki
  • sól – 0,5 łyżeczki
  • rozpuszczony olej kokosowy – 5 łyże

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsypujemy mąkę i wszystkie przyprawy. Całość mieszamy. Dodajemy olej oraz mleko i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolewamy wody gazowanej. Ciasto smażymy na rozgrzanej patelni tak jak naleśniki. Za każdym razem, gdy nakładamy ciasto na patelnię, należy je najpierw przemieszać, aby się nie rozwarstwiło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.