Bezglutenowe naleśniki gryczane

Osób: 15

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Bez glutenu

Danie:

Osób: 15

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Bez glutenu


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g mąki gryczanej
  • 2 jajka
  • 300 ml mleka sojowego lub krowiego
  • 30 g oleju lub masła Łaciate
  • Szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesypać do miski, dodać jajka, mleko i sól. Wymieszać do uzyskania konsystencji gładkiego ciasta, dodać olej lub roztopione masło i ponownie połączyć składniki. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut.



Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, jeżeli ciasto po odstaniu jest zbyt gęste można dodać odrobinę wody i wymieszać. Smażyć małymi porcjami z obu stron do zarumienienia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.