Biszkoptowe naleśniki z sosem tiramisu

Autor:

Śnieżynka

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 jajka
  • ⅔ szkl. mąki tortowej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 150 ml mleka Łaciate
  • 1 łyżka cukru
  • Szczypta soli
  • Sos tiramisu
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.



Krok 2

Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli, cukrem waniliowym i cukrem ubić na sztywną pianę. Do mąki dodać żółtka i mleko, zmiksować. Połączyć z pianą z białek, delikatnie wymieszać.



Krok 3

Na rozgrzaną patelnię, posmarowaną odrobiną oliwy wlewać małe porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Ułożyć na talerzyki, polać sosem, podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.