Boczek smażony z patelni

Boczek smażony z patelni to danie polecane dla osób, które nie mają problemów z nadwagą. Danie szczególnie powinno przypaść do gustu mężczyznom.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg boczku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Boczek dokładnie myjemy i kroimy na plastry o grubości ok. 10 mm. Dodajemy sól, pieprz, paprykę ostrą i czosnek granulowany.



Krok 2

Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy pokrojone wcześniej plastry boczku.



Krok 3

Smażymy mieszając i obracając od czasu do czasu boczek.



Wskazówki

Boczek możemy podawać z pieczywem i musztardą do smaku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.