Bruschetta z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami

Bruschetta to szybka do przyrządzenia przekąska, do której można dodać ulubione dodatki. W tej wersji jest lekko słona i niezwykle aromatyczna.

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 długa bagietka
  • - 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • - 12 suszonych pomidorów z zalewy
  • - 6 oliwek czarnych
  • - listki mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Bagietkę kroimy na kromki. Opiekamy je w tosterze.



Krok 2

Każdą kromkę możemy posmarować odrobiną oliwy z zalewy z suszonych pomidorów. Następnie kładziemy po plastrze szynki i jednym pomidorze suszonym.



Krok 3

Oliwki kroimy w talarki i układamy na kanapeczkach. Podajemy przyozdobione miętą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.